|
|
|
||
Část zbožíznalecká
Popis jednotlivých druhů a skupin potravinářských výrobků včetně kvalitativních znaků, jejich význam v lidské výživě a popis hlavních vad a způsobů falšování.
Poslední úprava: Marková Eva, Mgr., Ph.D. (14.03.2011)
|
|
||
Část zbožíznalecká Získání znalostí o potravinářských výrobcích a jejich uplatnění v lidské výživě. Poslední úprava: Marková Eva, Mgr., Ph.D. (14.03.2011)
|
|
||
Povinná literatura: Záznamy z přednášek. Prováděcí vyhlášky k zákonu o potravinách a tabákových výrobcích č. 110/1997 Sb. (Pouze základní definice a třídění na druhy a skupiny)
Doporučená literatura: Kavina J.: Zbožíznalství potravinářského zboží 1.-3. díl, IQ 147, Praha, 1966 Anderle a kol. Zbožíznalsví, SNTL, Praha 1996 Kadlec P. a kol.: Co byste měli vědět o potravinách, KEY Publishing, 2010 Kohout P. (ed.) a kol.: Potraviny - součást zdravého životního stylu, SOLEN, Olomouc, 2010
Poslední úprava: Marková Eva, Mgr., Ph.D. (14.03.2011)
|
|
||
Zbožíznalecký popis jednotlivých druhů potravinářských surovin a výrobků - obiloviny, luštěniny, mlýnské výrobky z obilovin a luštěnin, pekařské výrobky, těstoviny, cukr a další sladidla, čokoláda, cukrovinky, škrob a výrobky ze škrobu, tuky a oleje a výrobky z nich, ovoce a zelenina a výrobky z nich, okopaniny, houby, droždí, mléko a mléčné výrobky, vejce, maso a masné výrobky, ryby, drůbež, zvěřina, nápoje, káva, čaj, koření, biopotraviny. Poslední úprava: Marková Eva, Mgr., Ph.D. (14.03.2011)
|
|
||
viz zde: https://www.wikiskripta.eu/w/Portál:Nutriční_terapie Poslední úprava: Kolářová Jana (24.03.2020)
|