Modern Trends in Food Analysis - GDEBM06
|
|
|
||
Kontrola jakosti potravin dle platné legislativy EU a ČR. Aktuální trendy v oblasti přístrojové techniky na poli chromatografických separačních metod. Moderní detekční techniky a hmotnostní spektrometrie v analýze potravin. Moderní techniky úprav vzorků v analýze potravinových matric. Metody detekce původu potravin a falšování chráněných značek. Metody stanovení antioxidantů, vitamínů a dalších biologicky aktivních látek v ovoci a zelenině. Kvalita potravin a nutraceutik. Analýza mykotoxinů, residuí pesticidů a dalších kontaminujících látek v potravinách. Analýza barviv a zakázaných aditiv v potravinách.
Poslední úprava: Šatínský Dalibor, prof. RNDr., Ph.D. (11.10.2021)
|
|
||
Povinná:
Poslední úprava: prepocet_literatura.php (19.09.2024)
|
|
||
Teoretické aspekty metod pro analýzu potravin. Chromatografie v analýze potravin. Detekční techniky v analýze potravin. Moderní trendy v přípravě vzorků pro analýzu potravin. Spojení SPE HPLC a MS pro stanovení stopových látek v potravinách. Znalost legislativy v analýze potravin. Antioxidanty, vitamíny, fenolické látky a dalších biologicky aktivní látky v potravinách. Znalost problematiky mykotoxinů, residuí pesticidů, barviv, zakázaných aditiv a dalších kontaminujících látek v potravinách. Poslední úprava: Šatínský Dalibor, prof. RNDr., Ph.D. (11.10.2021)
|