PředmětyPředměty(verze: 970)
Předmět, akademický rok 2024/2025
   Přihlásit přes CAS
Praxe VI (dietologická) - CNT051P3
Anglický název: Practice VI. (Dietetics)
Zajišťuje: Ústav hygieny 3. LF UK (12-HYG)
Fakulta: 3. lékařská fakulta
Platnost: od 2022
Semestr: zimní
Body: 4
E-Kredity: 4
Způsob provedení zkoušky: zimní s.:
Rozsah, examinace: zimní s.:0/80, Z [HS]
Počet míst: neurčen / neurčen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
4EU+: ne
Virtuální mobilita / počet míst pro virtuální mobilitu: ne
Kompetence:  
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Garant: Mgr. Daniela Hrnčířová, Ph.D.
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Anotace
Dvoutýdenní odborná praxe na klinických odděleních zdravotnických zařízení. Student během praxe aplikuje získané teoretické znalosti do praxe pod odborným vedením nutričních terapeutů. Odborná praxe je realizována na klinické bázi, převážně u lůžka pacienta. Na tuto praxi navazuje Praxe VII.
Poslední úprava: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (03.11.2021)
Cíl předmětu

Cílem předmětu je osvojení získaných teoretických znalostí v praxi.

Poslední úprava: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)
Podmínky zakončení předmětu

Povinný předmět je zakončen zápočtem. Zápočet bude udělen pro odevzdání:

1. logbooku (potvrzení o absolvování praxe) v požadovaném rozsahu 80 hodin (2 týdny). 

2. souhrnu z praxe (písemná zpráva o průběhu praxe v délce jedné normostrany A4, MS Word; zaslat emailem garantovi předmětu nebo odevzdat vytištěný s logbookem).

Výběr zdravotnického zařízení musí být před zahájením praxe schválen garantem předmětu.

Logbook je k dispozici v aplikaci Výuka nebo u garanta předmětu.

Poslední úprava: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (25.09.2023)
Literatura

1) Kasper H, Burghardt W. Výživa v medicíně a dietetika. Praha: Grada publishing, 2015. ISBN 9788024745336.
2) Kohout, P (ed.). Vybrané kapitoly z klinické výživy II. Praha, Forsapi, 2017. ISBN: 9788087250327
3) Kohout P, Rušavý Z, Šerclová Z. Vybrané kapitoly z klinické výživy I. Praha Forsapi, 2010. ISBN: 9788087250082
4) Kohout, P, Kotrlíková, E. Základy klinické výživy. Praha: Forsapi, 2009. ISBN 978-80-87250-05-1.
5) Vyhláška č. 137/2004 Sb. o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných, ve znění pozdějších předpisů.

Poslední úprava: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (03.11.2021)
Metody výuky

Odborná praxe na klinických odděleních zdravotnických zařízení.

Poslední úprava: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)
Vstupní požadavky

Prerekvizity: Dietologie I, Praxe I, II, V.

 

Poslední úprava: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK