Clerkship in Health and Social Organization - B03225 (Nutriční terapie - prezenční)
|
Povinná:
- Zlatohlávek, Lukáš. Klinická dietologie a výživa. Praha: Current Media, 2016, 422 s. ISBN 978-80-88129-03-5.
- Svačina, Štěpán. Klinická dietologie. Praha: Grada, 2008, 381 s. ISBN 978-80-247-2256-6.
- Karen, Igor, Svačina, Štěpán. Diabetes mellitus v primární péči. Praha: Axonite CZ, 2014, 264 s. ISBN 978-80-904899-8-1.
- Standardizace nutriční péče v domovech pro seniory [online]. Dostupné z: https://www.sekce-vnp.cz/standardizace-nutricni-pece-v-domovech-pro-seniory/
Doporučená:
- Pokorová, Petra. Výživa dialyzovaných pacientů. Praha: Forsapi, 2013, 139 s. ISBN 978-80-87250-23-5.
- KOHOUT, Pavel, PAVLÍČKOVÁ, Jaroslava. Otázky kolem celiakie. Víte si rady s bezlepkovou dietou?. Praha: Forsapi, 2010, 132 s. ISBN 978-80-87250-09-9.
- Centrum pro databázi složení potravin [online]. Dostupné z: http://www.nutridatabaze.cz
- Potravinová banka dát [online]. Dostupné z: http://www.pbd-online.sk
- Databáze bezlepkových výrobků [online]. Dostupné z: http://www.potravinybezlepku.cz
- Track Your Nutrition, Fitness, & Health Data [online]. Dostupné z: https://cronometer.com/
- Dietní opatření u různých stádií chronického onemocnění ledvin [online]. Dostupné z: http://www.nizkobilkovinnadieta.cz/dietni-opatreni/dietni-opatreni-u-ruznych-stadii-chronickeho-onemocneni-ledvin.html
- Zásady diety při onemocnění ledvin [online]. Dostupné z: http://www.nadaceledviny.cz/informacni-brozurky/zasady-diety-pri-onemocneni-ledvin
- Doporučený postup péče o diabetes mellitus 1. typu [online]. Dostupné z: http://www.diab.cz/dokumenty/standard_DM_I.pdf
Last update: Kolářová Jana (15.01.2020)
|
Requirements to the exam - Czech | |
|
ZS - výuka, zápočtový test (40 HODIN)
LS - splnění stáže dle vlastního výběru a náplně praxe (40 HODIN)
Klasifikace - KLASIFIKOVANÝ ZÁPOČET (zs)+ SPLNĚNÍ LETNÍ STÁŽE
Last update: Pejšová Hana, Ing., Ph.D. (23.09.2024)
|
|