Poslední úprava: Bc. Tereza Bartáková (17.07.2023)
Předmět je koncipován jako teoretický. Poskytuje ucelené informace o základech správné výživy člověka a vlivu výživy na zdravotní stav lidí. Seznamuje studenty se zásadami přípravy stravy a alternativními způsoby podávání – parenterální a enterální výživě při jednotlivých onemocněních. Seznamuje s riziky podvýživy a nadměrné výživy. Součástí je hodnocení stavu výživy a energeticko-nutriční bilance.
Požadavky ke zkoušce
Poslední úprava: Bc. Tereza Bartáková (17.07.2023)
docházka podle evidence (80% splnění docházky)
Sylabus
Poslední úprava: Bc. Tereza Bartáková (17.07.2023)
Vyučující:
prof. MUDr. Luboš Sobotka, CSc.
MUDr. Jakub Víšek, PhD
Semináře a praktika:
1. Enterální a parenterální výživa 2. Diabetes melitus a výživa, dyslipoproteinemie a výživa
1. Jedno tříhodinové praktikum k předmětu Výživa a dietetika
Literatura
Poslední úprava: Bc. Tereza Bartáková (17.07.2023)