|
|
|
||
Poslední úprava: Jana Kolářová (17.02.2022)
|
|
||
Poslední úprava: Jana Kolářová (17.02.2022)
Student ve spolupráci s pověřeným školitelem na odborné praxi ve vybraném zařízení:
vede rozhovor s klientem/pacientem a získává potřebné informace, hodnotí antropometrické, fyzikální a biochemické vyšetření, stanovuje na základě nutriční anamnézy nutriční diagnózu a nutriční plán, vyhodnocuje výsledky poskytované nutriční péče, zaznamenává individuální nutriční postup do dokumentace a pracuje s informačním systémem zdravotnického zařízení, uplatní metodiku a využívání plošného nutričního screeningu, uvádí výsledky práce nutričního týmu do praxe, komplexně řeší problémy spojené s výživou, zajišťuje ve spolupráci s ostatními zdravotnickými pracovníky podávání vhodné enterální výživy, modulárních dietetik a sippingu aplikuje zásady pro vypracování dietního systému a standardů nutriční péče v určitém zdravotnickém zařízení, zabezpečuje a komplexně řeší uspokojování bio-psycho-sociálních potřeb klientů/pacientů, pracuje se zdravotnickou technikou, uplatňuje při práci s přístroji bezpečné pracovní postupy, zajišťuje činnosti spojené s přijetím, překladem či propuštěním klienta/pacienta, provádí edukační činnost u klienta/pacienta, vytvoří edukační plán pro klienta/pacienta při propuštění do domácího prostředí, podporuje v rámci ošetřovatelské péče zdraví jedinců, rodin a skupin, spolupracuje na realizaci programů zaměřených na zlepšování zdravotního stavu obyvatelstva, podílí se na výzkumných šetřeních a sběru informací, uplatní moderní teorie, trendy a postupy v poskytování nutriční péče a umí posoudit jejich realizaci v praxi, efektivně pracuje s odbornou (i cizojazyčnou) literaturou. |
|
||
Poslední úprava: Jana Kolářová (17.02.2022)
Povinná:
|
|
||
Poslední úprava: Jana Kolářová (17.02.2022)
Zpracování podrobné nutriční anamnézy zvoleného klienta, zpracování podrobného nutričního plánu po jednotlivých obdobích, vyhodnocení energetické a biologické hodnoty stravy za období 1 týden (za využití záznamových archů přijaté stravy), k vyhodnocení student využije dostupnou nutriční databázi vybraného zařízení, vyhodnotí případné nedostatky a navrhne úpravy vypracování statistiky plošného nutričního screeningu za vybrané oddělení a období (screening např. formou Mini Nutritional Assessment či vlastního nutričního screeningu daného zařízení), příprava krátké přednášky pro klienty na zadané téma, další úkoly zadané školitelem. |