|
|
|
||
Poslední úprava: Vladěna Topičová (04.03.2015)
|
|
||
Poslední úprava: Jana Kolářová (05.02.2021)
1. Úvod, FAO, WHO, FDA, NIH, USDA, EFSA, SPZI 2. Nová definice živin dle EU 1169/2011 3. Nutriční označení balených potravin 4. Výživová doporučení - historie vývoje 5. L. Pauling. A. Szentgyörgyi - askorbát kritéria pro stanovení Ref. hodnot 6. PUBMED 7. USDA SR 28 - databáze 8. NUTRIDATABAZE.cz, Slovenská databáze výživového zloženia potravín 9. foodcomp.dk, Sauci-Fachmann-Kraut databáse, BLS 10. Mateřské mléko/Kravské mléko - nutriční rozdíly 11. Zachování živin při skladování a kulinářské úpravě - dostupné údaje 12. Emil Ginter - Finská skúšenosť, Záhada žitného ostrova 13. FOODNET - Informační systém PK ČR 14. Dietní a nutriční systém pro FNM |
|
||
Poslední úprava: Vladěna Topičová (04.03.2015)
Špunda M., Dušek J. a kol.: Zdravotnická informatika. Praha: Karolinum, 2007 (1. vydání). ISBN: 978-80-246-1378-9. Zvárová J a kol.: Biomedicínská informatika I. Praha, Karolinum, 2002,.ISBN 80-246-0609-7 Oddíl Klinická informatika Doplňující literatura: Kasal P. a kol.: Lékařská informatika. Praha: Karolinum, 1998.. ISBN 80-7184-594-9. KASAL, Pavel, SVAČINA, Štěpán. Internet a medicína. 1. vyd. Praha : Grada, 2001. 224 s. ISBN 80-247-0119-7. |