Náplní předmětu jsou základy specializované nutriční péče u hospitalizovaných a ambulantních pacientů.
Literatura
Poslední úprava: Jana Kolářová (17.02.2022)
Povinná:
Zadák, Zdeněk. Výživa v intenzivní péči. Praha: Grada, 2008, 542 s. ISBN 978-80-247-2844-5.
Urbánek, Libor, Urbánková, Pavla Marková, Jaroslava. Klinická výživa v současné praxi. Brno: Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, 2010, 97 s. ISBN 978-80-7013-525-9.
Sobotka, Luboš, Allison, S. P. Forbes, Alastair Meier, Rémy Schneider, Stéphane M., Soeters, Peter B. et al. (eds.). Basics in clinical nutrition. Praha: Galén, 2019, 676 s. ISBN 978-80-7492-427-9.
Svačina, Štěpán. Poruchy metabolismu a výživy. Praha: Galén, 2010, 505 s. ISBN 978-80-7262-676-2.