Státní zdravotní dozor v hygieně výživy a předmětech běžného užívání - CCOC8927
Anglický název: |
STATE HEALTH SUPERVISION IN CATERING HYGIENE AND COMMONLY USED OBJECTS |
Zajišťuje: |
Ústav hygieny 3. LF UK (12-HYG) |
Fakulta: |
3. lékařská fakulta |
Platnost: |
od 2010 |
Semestr: |
letní |
Body: |
1 |
E-Kredity: |
1 |
Způsob provedení zkoušky: |
letní s.: |
Rozsah, examinace: |
letní s.:0/15, Z [HS] |
Rozsah za akademický rok: |
15 [hodiny] |
Počet míst: |
neurčen / neurčen (neurčen) |
Minimální obsazenost: |
neomezen |
4EU+: |
ne |
Virtuální mobilita / počet míst pro virtuální mobilitu: |
ne |
Kompetence: |
|
Stav předmětu: |
nevyučován |
Jazyk výuky: |
čeština |
Způsob výuky: |
prezenční |
Způsob výuky: |
prezenční |
Úroveň: |
|
Poznámka: |
předmět je možno zapsat mimo plán |
|
|
Anotace -
| |
|
Poslední úprava: CERVENZDE (31.10.2008)
Systém státního zdravotního dozoru v hygieně výživy
Poslední úprava: CERVENZDE (31.10.2008)
System of state healthcare supervision in catering hygiene |
Cíl předmětu -
| |
|
Poslední úprava: CERVENZDE (31.10.2008)
Cílem kurzu je seznámit studenty se evropskou a národní potravinářskou legislativou
Poslední úprava: CERVENZDE (31.10.2008)
The aim of the course is to acquaint students with the European and national food legislation |
Metody výuky -
| |
|
Poslední úprava: CERVENZDE (31.10.2008)
semináře , samostatné studium
Poslední úprava: CERVENZDE (31.10.2008)
seminars, self-study |
Požadavky ke zkoušce -
| |
|
Poslední úprava: CERVENZDE (31.10.2008)
Účast 100%
Poslední úprava: CERVENZDE (31.10.2008)
100% attendance |
Sylabus -
| |
|
Poslední úprava: CERVENZDE (31.10.2008)
- Systém státního zdravotního dozoru v hygieně výživy a PBU, systémy rychlého varování - 2 hod.
- Základy evropské a národní potravinářské legislativy a legislativy PBU ? 4hod.
- Základy mikrobiologie potravin ? odběry a laboratorní vyšetření vzorků ? 4 hod.
- Legislativní nástroje v prevenci alimentárních onemocnění, vnitřní kontrolní systémy provozovatelů, HACCP ? 3 hod.
- Potraviny pro zvláštní výživu, potraviny nového typu, potraviny z GMO ? 2 hod
Poslední úprava: CERVENZDE (31.10.2008)
- System of state healthcare supervision in catering hygiene and commonly used objects, quick warning systems - 2 hrs.
- Basis of European and national food legislation and commonly used objects legislation ? 4 hrs.
- Basis of food microbiology ? sampling and laboratory examination of samples -4 hrs.
- Legislative instruments in prevention of alimentary diseases, internal control systems of observers, HACCP ? 3 hrs.
- Food for personal sustenance, new types of food, GMO foodstuffs ? 2 hrs.
|