Stáž v organizaci zdravotní a sociální péče - B03225 (Nutriční terapie - prezenční)
Anglický název: |
Clerkship in Health and Social Organization |
Zajišťuje: |
III. interní klinika – klinika endokrinologie a metabolismu 1. LF UK a VFN (11-00530) |
Fakulta: |
1. lékařská fakulta |
Platnost: |
od 2022 |
Semestr: |
zimní |
Body: |
3 |
E-Kredity: |
3 |
Způsob provedení zkoušky: |
zimní s.: |
Rozsah, examinace: |
zimní s.:0/80, Z+Zk [HS] |
Rozsah za akademický rok: |
80 [hodiny] |
Počet míst: |
neomezen |
Minimální obsazenost: |
neomezen |
4EU+: |
ne |
Virtuální mobilita / počet míst pro virtuální mobilitu: |
ne |
Stav předmětu: |
vyučován |
Jazyk výuky: |
čeština |
Způsob výuky: |
prezenční |
Způsob výuky: |
prezenční |
Poznámka: |
nutno dodat lékařské potvrzení povolen pro zápis po webu |
|
|
|
Poslední úprava: Jana Kolářová (15.01.2020)
Povinná:
- Zlatohlávek, Lukáš. Klinická dietologie a výživa. Praha: Current Media, 2016, 422 s. ISBN 978-80-88129-03-5.
- Svačina, Štěpán. Klinická dietologie. Praha: Grada, 2008, 381 s. ISBN 978-80-247-2256-6.
- Karen, Igor, Svačina, Štěpán. Diabetes mellitus v primární péči. Praha: Axonite CZ, 2014, 264 s. ISBN 978-80-904899-8-1.
- Standardizace nutriční péče v domovech pro seniory [online]. Dostupné z: https://www.sekce-vnp.cz/standardizace-nutricni-pece-v-domovech-pro-seniory/
Doporučená:
- Pokorová, Petra. Výživa dialyzovaných pacientů. Praha: Forsapi, 2013, 139 s. ISBN 978-80-87250-23-5.
- KOHOUT, Pavel, PAVLÍČKOVÁ, Jaroslava. Otázky kolem celiakie. Víte si rady s bezlepkovou dietou?. Praha: Forsapi, 2010, 132 s. ISBN 978-80-87250-09-9.
- Centrum pro databázi složení potravin [online]. Dostupné z: http://www.nutridatabaze.cz
- Potravinová banka dát [online]. Dostupné z: http://www.pbd-online.sk
- Databáze bezlepkových výrobků [online]. Dostupné z: http://www.potravinybezlepku.cz
- Track Your Nutrition, Fitness, & Health Data [online]. Dostupné z: https://cronometer.com/
- Dietní opatření u různých stádií chronického onemocnění ledvin [online]. Dostupné z: http://www.nizkobilkovinnadieta.cz/dietni-opatreni/dietni-opatreni-u-ruznych-stadii-chronickeho-onemocneni-ledvin.html
- Zásady diety při onemocnění ledvin [online]. Dostupné z: http://www.nadaceledviny.cz/informacni-brozurky/zasady-diety-pri-onemocneni-ledvin
- Doporučený postup péče o diabetes mellitus 1. typu [online]. Dostupné z: http://www.diab.cz/dokumenty/standard_DM_I.pdf
|
|
Poslední úprava: Ing. Hana Pejšová, Ph.D. (02.10.2023)
ZS - výuka, zápočtový test
LS - splnění stáže dle vlastního výběru a náplně praxe, vypracování zadané seminární práce
Klasifikace „započteno a zkouška“ – 40 hodin (Ing. Chrpová), stáž ve vybraném zařízení 40 hodin |
|