|
|
|
||
Poslední úprava: Jana Kolářová (10.01.2020)
Cílem předmětu je praktické ověření znalostí a získání potřebných dovedností k výkonu nutričního terapeuta v provozní praxi lázeňského zařízení. |
|
||
Poslední úprava: Jana Kolářová (10.01.2020)
Při praxi se studenti, pod vedením odborně způsobilých pracovníků lázeňského zařízení, zaměří na tato témata:
příprava informačních materiálů pro pacienty a jejich rodiny;
edukace pacientů, klientů, ve speciálních dietách;
doporučení výživových doplňků podle individuálního stavu pacienta a jeho onemocnění;
sledování efektů stanovené nutriční podpory a doporučení lékaři případné změny;
vyhodnocení stavu výživy pacienta na základě provedených vyšetření nutných ke zjištění stavu výživy; analýza a komplexní vyhodnocení stavu výživy pacienta na základě provedených vyšetření nutných ke zjištění stavu výživy, včetně specializovaných laboratorních vyšetření a kalorimetrie;
návrh skladby výživy a zavádění výživových opatření pro období po ukončení lázeňské léčby. |
|
||
Poslední úprava: Zuzana Džupinková (07.05.2012)
Bezpečnost pokrmů v gastronomii Autor: Doc. VOLDŘICH, Michal, CSc.; Ing. JECHOVÁ, Marie. ISBN: 80-903401-0-5. Rok vydání: 2004. Vydavatel: LEDA. Systém kritických bodů v obchodě (HACCP) Autor: kolektiv autorů. ISBN: 80-903401-2-1. Rok vydání: 2004. Doporučená: NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 852/2004 ze dne 29. dubna 2004 o hygieně potravin S účinností od 15.5. 2008 je v platnosti nová vyhláška č. 157/2008 Sb. o potravinách určených pro zvláštní výživu. vyhláška č. 54/2004 Sb., o potravinách určených pro zvláštní výživu a o způsobu jejich použití, ve znění pozdějších předpisů (ve znění vyhlášky č. 402/2006 Sb. a vyhlášky č. 473/2006 Sb.,) zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 316/2004 Sb.: "Příloha k vyhlášce č. 273/2000 Sb. Maximální limity reziduí VYHLÁŠKA MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ č. 296/1997 Sb., kterou se stanoví pravidla pro výběr epidemiologických rizikových skupin potravin Aktuální legislativa vztahující se k dokumentaci nemocného |