|
|
|
||
Předmět seznamuje se základními způsoby technologického zpracování potravin v potravinářském průmyslu, ve veřejném (školním) stravování a následně při přípravě stravy v rodině. Obsahem je zvládnutí vybraných technologií používaných při přípravě pokrmů, základní způsoby zpracování běžných i netradičních druhů potravin. Upozorňuje na tradice a stravovací zvyklosti u nás a v zahraničí.
Poslední úprava: MARADOVA (12.07.2005)
|
|
||
VODRÁŽKA, Z. Potravinářská biochemie. Praha: VŠCHT, 1995. MARÁDOVÁ, E. Výživa a stravování I. a II. Praha: SPN, 1991. ISBN 80-70-66-326-X VELÍŠEK, J. Chemie potravin I. - III. Tábor: OSSIS, 1999. ISBN 80-902391-3-780-902391-2-9 (soubor) Poslední úprava: MARADOVA (12.07.2005)
|
|
||
Obsah kurzu:
Požadavky k zápočtu:
Poslední úprava: MARADOVA (11.11.2005)
|