PředmětyPředměty(verze: 964)
Předmět, akademický rok 2024/2025
   Přihlásit přes CAS
Potravní doplňky - nutraceutika - GV049
Anglický název: Functional Foods - Nutraceutics
Zajišťuje: Katedra farmaceutické botaniky (16-16130)
Fakulta: Farmaceutická fakulta v Hradci Králové
Platnost: neomezena
Semestr: letní
Body: 0
E-Kredity: 0
Způsob provedení zkoušky: letní s.:
Rozsah, examinace: letní s.:2/0, Zk [HT]
Počet míst: neurčen / neurčen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
4EU+: ne
Virtuální mobilita / počet míst pro virtuální mobilitu: ne
Kompetence:  
Stav předmětu: nevyučován
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Kategorizace předmětu: Farmacie > Předměty obecného základu
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Anotace -
Předmět je typický interdisciplinární obor, který v současném pojetí lékárenské péče sehrává významnou roli. Studenti získávají přehled o biologicky aktivních látkách potravin, jejich interakcích s léčivy. Náplní přednášek j sou i konkrétní speciální potraviny a nutraceutika a jejich vztah k prevenci civilizačních chorob, zásadám zdravé výživy. Jsou vysvětlovány názory odborné veřejnosti na excesy ve výživě populace.
Poslední úprava: ERUDIO (21.03.2006)
Literatura

Ganong W. F.: Přehled lékařské fyziologie. Jinočany : Nakladatelství a vydavatelství H+H, 1999, ISBN 80-85787-36-9

Mason P.: Nutrition and dietary advice in the pharmacy. Oxford : Blackwell Science, 1994, ISBN 0-632-03427-0

Bidlack W. R., Omaye S. T., Meskin M. S., Topham D. K. W. (ed.): Phytochemicals as bioactive agents. Lancaster : Technomic. Pub., 2000, ISBN 1-56676-788-1

Poslední úprava: ERUDIO (21.03.2006)
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK