|
|
|
||
Poslední úprava: doc. MUDr. Jolana Rambousková, CSc. (02.06.2008)
|
|
||
Poslední úprava: doc. MUDr. Jolana Rambousková, CSc. (02.06.2008)
Studenti se seznámí se základními postupy výroby jednotlivých potravinářských komodit jako první krok ke schopnosti posuzovat správnou hygienickou praxi v provozovnách výroby potravin, pochopit souvislosti, možnosti a principy jednotlivých technologických operací a případně odhadnout, po nabytí praxe, možnosti výroby potravin z pohledu naplnění výživových potřeb obyvatelstva, ochrany životního prostředí a zajištění zdravotní nezávadnosti praktickou činností při výrobě. |
|
||
Poslední úprava: doc. MUDr. Jolana Rambousková, CSc. (02.06.2008)
Čepička, J. a kol.: Obecná potravinářská technologie, VŠCHT Praha 1995 Kadlec, P-, a kol.: Technologie potravin I a II, VŠCHT Praha, FPBT, 2002 Velíšek, J., a kol.:Chemie potravin 1-3, OSSIS 1999 Pešek, M., a kol.: Potravinářské zbožíznalství, JU České Budějovice 2000 Panorama potravinářského průmyslu 2006, MZe a VÚZE 2007 |
|
||
Poslední úprava: doc. MUDr. Jolana Rambousková, CSc. (26.09.2016)
Přednášky a praktika. |
|
||
Poslední úprava: doc. MUDr. Jolana Rambousková, CSc. (26.09.2016)
Požadavky pro zápočet: 80% účast na výuce (přednášky a praktika). Závěrečný test – odpovědi na otázky formou výběru ze 4 možností, jen jedna odpověď správná. Za nesprávnou odpověď se body nestrhávají, při vyznačení více odpovědí se nepočítají žádné body. Podmínkou získání zápočtu je 60 % správných odpovědí. |
|
||
Poslední úprava: doc. MUDr. Jolana Rambousková, CSc. (02.06.2008)
Základní principy technologií a požadavky na suroviny v oblasti
Stručný přehled fyzikálně chemických procesů výroby potravin |