|
|
|
||
Poslední úprava: Jana Kolářová (06.05.2022)
|
|
||
Poslední úprava: Jana Kolářová (06.05.2022)
Dyslipidemie od A do Z
Jod a poruchy štítné žlázy
Nutrigenetika a nutrigenomika
Biopotraviny, funkční potraviny, geneticky modifikované potraviny
Diabetes mellitus I. a II. typu
Arteriální hypertenze od A do Z
Klouby, kosti, zuby od A do Z
Onemocnění GIT |
|
||
Poslední úprava: Jana Kolářová (06.05.2022)
Povinná:
|
|
||
Poslední úprava: STDOWNER (21.09.2020)
MS Teams: Přehled klinické dietologie 20/21 B02785 1. Cíl kapitoly: Cílem kapitoly je prohloubení znalostí v základní a stěžejním předmětu pro obor. 2. Klíčová slova k danému tématu: Metabolismus, diabetes meliitus, dyslipidemie, problematika gastrointerstinálního traktu, jednotlivé systémy 3. Orientační čas na prostudování: dle schopností daného jedince 4. Strukturovaná výkladová část: viz přiložrné kapitoly a kapitoly knih v doporučené literatuře 5. Úkoly k řešení: nastudovat texty 6. Shrnutí kapitoly: Kompelxní znalosti z dietologie a klinické výživy 7. Kontrolní otázky či kontrolní text: není třeba 8. Klíč k řešení: NA 9. Pojmy či pojmová mapa k zapamatování: viz klíčová slova, ale 50x do hloubky dle textů 11. Literatura k danému tématu: Zlatohlávek et al.: Klinická dietologie a výživa, Current Media, Praha, 2019 Zlatohlávek et al.: Interna pro Bc. a Mgr. obory, Current Media, 2017 Svačina Š. Mullerová D., Bretšnajdrová A.: Dietologie edice Lékařské repetitorium Triton Praha 2010 http://www.wikiskripta.eu/index.php/Port%C3%A1l:Nutri%C4%8Dn%C3%AD_terapie |
|
||||||||||||||||||||||
|