|
|
|
||
Poslední úprava: MARADOVA/PEDF.CUNI.CZ (10.03.2010)
|
|
||
Poslední úprava: MARADOVA/PEDF.CUNI.CZ (09.12.2012)
Cílem předmětu je získání základních znalostí z mikrobiologie, botaniky, zoologie a působení léčiv v návaznosti na problematiku ochrany zdraví. |
|
||
Poslední úprava: MARADOVA/PEDF.CUNI.CZ (10.03.2010)
BODLÁK, J.Byliny v léčitelství, v kosmetice a v kuchyni Olomouc : Poznání, 2005. ISBN 80-86606-40-6 Nový přehled biologie.1. vyd. Praha : Scientia, 2003. 797 s. ISBN 80-7183-268-5 ROZSYPAL, S. Bakteriologie a virologie. 1. vyd. Praha : Scientia, 1994. ISBN 80-85827-16-6 ZACKER, CH. Bylinky a koření: zdraví z přírody v naší kuchyni: podrobný lexikon od A do Z: pěstování, sklízení a konzervování: více než 120 receptů. 1. vyd. Praha : Ikar, 2006. ISBN 80-249-0791-7 |
|
||
Poslední úprava: MARADOVA/PEDF.CUNI.CZ (09.12.2012)
Aktivní účast v seminářích, seminární výstup, zápočtový test. |
|
||
Poslední úprava: MARADOVA/PEDF.CUNI.CZ (10.03.2010)
1. Mikrobiologie, problematika virů a bakterií, kvasinky, mikroorganismy jako původci nemocí, antibiotika, dezinfekce apod. 2. Botanika - léčivé i jedovaté rostliny, jejich zneužití jako návykových látek, využití léčivých rostlin a jejich účinky, koření a jeho použití v pokrmech, afrodiziaka, poznávání vybraných rostlin, geneticky modifikované rostliny apod. 3. Zoologie se zaměřuje na témata vztahující se k původcům nemocí, jedovatým živočichům, hospodářským zvířatům a jejich chovu, využívání živočišných produktů v kosmetice apod. |