|
|
|
||
Poslední úprava: prof. Ing. Karel Kolář, CSc. (19.01.2024)
|
|
||
Poslední úprava: prof. Ing. Karel Kolář, CSc. (19.01.2024)
Studenti si rozšíří znalosti o průmyslově významných anorganických a organických sloučeninách a získají základní vědomosti o výrobách chemických látek z vybraných chemických oborů. |
|
||
Poslední úprava: prof. Ing. Karel Kolář, CSc. (19.01.2024)
Povinná literatura Lhotka M. a kol.: Úvod do anorganické technologie, VŠCHT Praha 2012 Hovorka F. a kol.: Technologie chemických látek, VŠCHT Praha 2005 Hajšlová J., Velíšek, J: Cemie potravin 2, Tábor OSSIS 2009 Hynie S.: Farmakologie v kostce. 2. vyd., Triton, 2011, ISBN 80-7254-181-1
Doporučená literatura: Bindzar J. a kol.: Základy a úpravy čištění vod, VŠCHT Praha 2014 |
|
||
Poslední úprava: prof. Ing. Karel Kolář, CSc. (19.01.2024)
Osnova předmětu 1/ Úvod do předmětu 2/ Vodárenství, odpadní vody 3/ Základy výroby anorganických sloučenin, technicky významné plyny 4/ Výroba průmyslových hnojiv, pesticidy, fungicidy 5/ Zpracování ropy a zemního plynu 6/ Výroba barviv, plastů, makromolekulární látky 7/ Výrobní postupy v potravinářství - mlékárenský průmysl 8/ Výrobní postupy v potravinářství - masný průmysl 9/ Výrobní postupy v potravinářství- cukrovarnictví 10/ Výrobní postupy v potravinářství- pivovarnictví a lihovarnictví 11/ Biotechnologie, využití mikroorganismů, GMO 12/ Biotechnologická výroba ve farmacii |
|
||
Poslední úprava: prof. Ing. Karel Kolář, CSc. (19.01.2024)
vypracování a prezentace seminární práce na vybrané téma z oblasti výrob anorganických a organických sloučenin, z oblasti potravinářských výrob a biotechnologií |