The aim of the course is to develop the four basic language skills further from the B2+ to C1 level of the Common European Framework of Reference for Languages. This is the fourth stage of a six-semester course. The teaching is based on systematic work with a course-book (see Jones, Bastow and Hird below). There is special emphasis on accuracy, fluency, clarity and complexity of expression.
Last update: Mgr. Barbora Pěničková (19.05.2019)
Cílem předmětu je další rozvoj jazykových dovedností k úrovni C1 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Jde o čtvrtý semestr šestisemestrálního kurzu. Systematicky se pracuje s učebnicí a rozvíjejí se praktické dovednosti studentů v oblasti mluvního projevu, čtení s porozuměním, poslechu s porozuměním a písemného projevu s rostoucím důrazem na přesnost, plynulost a komplexnost jazykového projevu.
Literature - Czech
Last update: Mgr. Barbora Pěničková (19.05.2019)
Doporučená literatura:
OXENDEN, C.; LATHAM-KOENIG, C. New English File Advanced. Oxford, 2010. (základní učebnice) McCARTHY, M.; O'DELL, F. English Phrasal Verbs in Use. Cambridge University Press, 2002. McCARTHY, M.; O'DELL, F. English Vocabulary in Use: Advanced. Cambridge University Press, 2002. SIDE, R.; WELLMAN, G. Grammar and Vocabulary for Cambridge Advanced and Proficiency. Longman. Pearson Education Limited, 1999. FOLEY, M.; HALL, D. Longman Advanced English Grammar. Longman, 2003.
GUDE, K.; DUCKWORTH, M.; ROGERS, L.: Cambridge English Proficiency Masterclass. Oxford: OUP, 2012.
Syllabus
Last update: Mgr. Barbora Pěničková (19.05.2019)
1. Unit 6b pets and pests - text
2. Unit 6b: ellipses and substitution
3. Unit 6b: the natural world - vocabulary
4. Unit 6c: the promised land
5. Unit 6c: double face -text
6. Unit 6: discursive essay - writing
7. Unit 7a: recipe for disaster, preparing food
8. Unit 7a: my last supper - text, noun: compounds and possessive forms
9. Unit 7b: sport on trial
10. Unit 7b: foul play, so and such
11. Unit 7c: the funniest joke in the world?
12. Unit 7c: famous put-downs
13. Unit 7c: cooking round the world, comparison
Course completion requirements - Czech
Last update: Mgr. Barbora Pěničková (19.05.2019)
esej, ústní test, docházka 80%
V ústním testu popisují a porovnávají posluchači obrázky a odpovídají na otázku/otázky k obrázkům. Následuje diskuse ve dvojicích/trojicích na téma, které si posluchači vylosují.
Minimální požadovaná úspěšnost při testu je 70%. Hodnotící kritéria: výslovnost, gramatika, slovní zásoba, discourse management, communication, obsah.