|
|
|
||
Last update: PhDr. Jaroslava Hanušová, Ph.D. (23.10.2020)
|
|
||
Last update: PhDr. Jaroslava Hanušová, Ph.D. (23.10.2020)
KOPEC, K. (2010). Zelenina ve výživě člověka. Praha: Grada. KUDEROVÁ, L. (2010). Nauka o výživě pro střední hotelové školy a veřejnost. Praha: Fortuna. KUNOVÁ, V. (2011). Zdravá výživa. Praha: Grada. MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ. (2018). Víš, co jíš. Dostupné z: http://www.viscojis.cz/ PÁNEK, J., POKORNÝ, J. & DOSTÁLOVÁ, J. (2007). Základy výživy a výživová politika. Praha: VŠCHT Praha. PEČ, P. & PEČOVÁ, D. (2011). Učebnice středoškolské chemie a biochemie. Olomouc: Nakladatelství Olomouc. Referenční hodnoty pro příjem živin. (2012). Praha: Společnost pro výživu. PELCLOVÁ, D. (2014). Zdravá školní svačina, aneb, Uzdravme svůj školní automat i bufe. Praha: Karolinum. |
|
||
Last update: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (24.10.2020)
Předmět bude ukončen písemnou zkouškou (otevřené i uzavřené otázky). Pro úspěšné absolvování je potřeba dosáhnout 70 % úspěšnost. |
|
||
Last update: PhDr. Jaroslava Hanušová, Ph.D. (23.10.2020)
1. Základy fyziologie výživy. 2. Nutriční hodnota stravy. 3. Obsah jednotlivých živin v potravě, energetická hodnota potravy. 4. Hygienická jakost a zdravotní nezávadnost potravin. 5. Vliv způsobu stravování na zdravotní stav člověka. 6. Stravování novorozence, kojence, výživa dětí, formování nutričních návyků. |