SubjectsSubjects(version: 945)
Course, academic year 2023/2024
   Login via CAS
Public health nutrition - CVOL0332
Title: Výživa ve veřejném zdraví
Guaranteed by: Department of Epidemiology and Biostatistics 3FM CU (12-EPID)
Faculty: Third Faculty of Medicine
Actual: from 2023
Semester: summer
Points: 3
E-Credits: 3
Examination process: summer s.:
Hours per week, examination: summer s.:0/30, C [HS]
Capacity: unknown / unknown (20)
Min. number of students: 6
4EU+: no
Virtual mobility / capacity: no
Key competences:  
State of the course: taught
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Teaching methods: full-time
Level:  
Additional information: http://www.citacepro.com/slozka/fqQ0tk6L
Note: course can be enrolled in outside the study plan
enabled for web enrollment
Guarantor: MUDr. Eliška Selinger
Comes under: BDHA-VP-1 (ZÁPIS)
BDHA-VP-2 (ZÁPIS)
BDHA-VP-3 (ZÁPIS)
BFY-VP-1 (ZÁPIS)
BFY-VP-2 (ZÁPIS)
BFY-VP-3 (ZÁPIS)
BNUT-VP-1 (ZÁPIS)
BNUT-VP-2 (ZÁPIS)
BNUT-VP-3(ZÁPIS)
BVO-VP-1 (ZÁPIS)
BVO-VP-2 (ZÁPIS)
BVO-VP-3 (ZÁPIS)
NIP-VP-1 (ZÁPIS)
NIP-VP-2 (ZÁPIS)
VSEOB-VP-1 (ZÁPIS)
VSEOB-VP-2 (ZÁPIS)
VSEOB-VP-3 (ZÁPIS)
VSEOB-VP-4 (ZÁPIS)
VSEOB-VP-5 (ZÁPIS)
VSEOB-VP-6 (ZÁPIS)
VSEOB1-VP-1 (ZÁPIS)
VSEOB1-VP-2 (ZÁPIS)
VSEOB1-VP-3 (ZÁPIS)
Examination dates   Schedule   
Annotation - Czech
Last update: Bc. Kateřina Maternová (25.04.2023)
Kurz se bude věnovat problematice udržitelné výživy a její roli v prevenci z pohledu veřejného zdraví. Diskutována bude problematika determinant zdraví, stejně jako možné intervence a opatření na zlepšení nutričního zdraví populace a snížení výskytu chorob spojených se špatnou výživou. Kurz předpokládá aktivní (a kreativní) účast v hodinách.
Course completion requirements - Czech
Last update: Bc. Kateřina Maternová (25.04.2023)

Aktivní účast na hodinách (vypracování praktických úkolů)

Syllabus - Czech
Last update: Bc. Kateřina Maternová (25.04.2023)

a snížení výskytu chorob spojených se špatnou výživou. Kurz

předpokládá aktivní (a kreativní) účast v hodinách.

1. Potravinový systém a jeho výzvy

2. Výživa (v ČR) z pohledu veřejného zdraví

3. Planetární strava ve veřejném stravování

4. Miniprojekt: Udržitelná jídelna

5. Nutriční prostředí, tvorba food mapy

6. Opatření na podporu nutričního prostředí, policy analysis

7. Komerční determinanty zdraví

8. Zdanění nezdravých potravin: Diplomatická simulace

Course completion requirements - Czech
Last update: Bc. Kateřina Maternová (25.04.2023)

Aktivní účast na hodinách (vypracování praktických úkolů)

 
Charles University | Information system of Charles University | http://www.cuni.cz/UKEN-329.html