|
|
|
||
Last update: Mgr. Dana Hrnčířová, Ph.D. (31.10.2019)
|
|
||
Last update: Mgr. Dana Hrnčířová, Ph.D. (07.09.2020)
Zimní semestr: Cílem první části předmětu je osvojit si praktickou dovednost přípravy racionální stravy a sestavení menu v souladu s hygienickými normami. Studenti se seznámí s bezpečným používáním technických a technologických gastro-zařízení v gastronomickém provozu, systémem kritických bodů HACCP, jejich aplikace v provozu a dodržování hygienických předpisů. Student bude schopen:
Letní semestr: Cílem druhé části předmětu je osvojit si praktickou dovednost přípravy základních typů diet a sestavení menu v souladu s požadavky na ni. Prohloubí si znalost používání technických a technologických gastro-zařízení v gastronomickém provozu, systému kritických bodů HACCP, jejich aplikace v provozu a dodržování hygienických předpisů. Student bude schopen:
Podpořeno projektem EU ESF OPVVV „Zvýšení kvality vzdělávání na UK a jeho relevance pro potřeby trhu práce“ reg.č. CZ.02.2.69/0.0/0.0/16_015/0002362 |
|
||
Last update: Mgr. Dana Hrnčířová, Ph.D. (27.09.2023)
Zápočet je udělen na základě splnění následujících podmíek: 1. Absolvování praxe požadovaného obsahu a rozsahu v experimentální dietní kuchyni 3. LF UK (areál Státního zdravotního ústavu, budova 11, přízemí). V případě absence ze závažného důvodu (nemoc apod.) bude zadána studentovi odpovídající náhrada 2. Ověření získaných znalostí a dovedností (postupy přípravy pokrmů) formou písemného testu na konci zimního a letního semestru. 3. Vytvoření videonávodu přípravy pokrmu. |
|
||
Last update: Mgr. Dana Hrnčířová, Ph.D. (31.10.2019)
Podpořeno projektem EU ESF OPVVV „Zvýšení kvality vzdělávání na UK a jeho relevance pro potřeby trhu práce“ reg.č. CZ.02.2.69/0.0/0.0/16_015/0002362 |
|
||
Last update: Mgr. Dana Hrnčířová, Ph.D. (27.09.2023)
Zápočet je udělen na základě splnění následujících podmíek: 1. Absolvování praxe požadovaného obsahu a rozsahu v experimentální dietní kuchyni 3. LF UK (areál Státního zdravotního ústavu, budova 11, přízemí). V případě absence ze závažného důvodu (nemoc apod.) bude zadána studentovi odpovídající náhrada 2. Ověření získaných znalostí a dovedností (postupy přípravy pokrmů) formou písemného testu na konci zimního a letního semestru. 3. Vytvoření videonávodu přípravy pokrmu. |