SubjectsSubjects(version: 945)
Course, academic year 2023/2024
   Login via CAS
Theoretical and practical approach to plat-based diet - CCOCB0068
Title: Rostlinná strava v teorii a praxi
Guaranteed by: Department of Epidemiology and Biostatistics 3FM CU (12-EPID)
Faculty: Third Faculty of Medicine
Actual: from 2023
Semester: winter
Points: 2
E-Credits: 2
Examination process: winter s.:
Hours per week, examination: winter s.:0/15, C [HS]
Capacity: unknown / unknown (15)
Min. number of students: 2
4EU+: no
Virtual mobility / capacity: no
Key competences:  
State of the course: not taught
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Teaching methods: full-time
Level:  
Additional information: http://www.citacepro.com/slozka/fqQ0tk6L
Note: course can be enrolled in outside the study plan
Guarantor: MUDr. Eliška Selinger
Examination dates   Schedule   
Annotation - Czech
Last update: Bc. Kateřina Maternová (14.05.2020)
Cílem kurzu je představit aktuální výzkum v oboru rostlinné stravy a praktické základy racionální rostlinné stravy, včetně nových typů potravin dostupných na českém trhu. Důraz je kladen na evidence-based přístup k informacím a důležitost respektující komunikace s pacientem. Kurz není primárně určen pro vegetariány nebo vegany ani neslouží k propagaci alternativního přístupu k výživě, ale má za cíl dodat podklady pro práci nutričních terapeutů, kteří se s alternativní výživou mohou setkat ve své praxi. Pro zvládnutí kurzu nejsou třeba žádné předchozí znalosti rostlinné stravy. Veškeré materiály doporučené k dalšímu čtení budou dodány v průběhu kurzu. Kontakt na vyučující: eliska.selingerova@lf3.cuni.cz Podpořeno projektem „Zvýšení kvality vzdělávání na UK a jeho relevance pro potřeby trhu práce“ reg.č. CZ.02.2.69/0.0/0.0/16_015/0002362
Course completion requirements - Czech
Last update: Bc. Kateřina Maternová (14.05.2020)

Předmět je zakončen zápočtem. Podmínky pro udělení zápočtu: více než 80% prezence nebo dle individuální dohody.

Teaching methods - Czech
Last update: Bc. Kateřina Maternová (14.05.2020)

Přednášky/semináře

Syllabus - Czech
Last update: Bc. Kateřina Maternová (14.05.2020)

1.  Úvodní hodina, definice různých druhů vegetariánství

2.  Proteiny, tuky ve stravě vegetariánů

3.  Minerální látky ve stravě vegetariánů

4.  Vitaminy ve stravě vegetariánů

5.  Specifické populace: děti

6.  Specifické populace: těhotné a kojící ženy

7.  Rostlinná strava v prevenci onemocnění  

Course completion requirements - Czech
Last update: Bc. Kateřina Maternová (14.05.2020)

Předmět je zakončen zápočtem. Podmínky pro udělení zápočtu: více než 80% prezence nebo dle individuální dohody.

 
Charles University | Information system of Charles University | http://www.cuni.cz/UKEN-329.html