SubjectsSubjects(version: 970)
Course, academic year 2024/2025
   Login via CAS
Practice V (in Dietary Facilities) - CNT039P2
Title: Praxe V (ve stravovacím provozu)
Guaranteed by: Department of Hygiene 3FM CU (12-HYG)
Faculty: Third Faculty of Medicine
Actual: from 2021
Semester: summer
Points: 4
E-Credits: 4
Examination process: summer s.:
Hours per week, examination: summer s.:0/120, C [HS]
Capacity: unknown / unknown (unknown)
Min. number of students: unlimited
4EU+: no
Virtual mobility / capacity: no
Key competences:  
State of the course: taught
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Level:  
Guarantor: Mgr. Tereza Kopřivová Herotová, Ph.D.
Examination dates   Schedule   
Annotation - Czech
Třítýdenní odborná praxe (120 hodin) realizována pod odborným vedením odborníků a nutričních terapeutů. Studenti se seznámí s organizací a fungováním nemocničního či lázeňského stravování, aktivně se zapojí do procesu přípravy a expedice jednotlivých diet v daných zařízeních a prohloubí tak své dovednosti, které získali během teoretické výuky.
Last update: Kopřivová Herotová Tereza, Mgr., Ph.D. (28.07.2020)
Aim of the course - Czech

Studenti se v rámci praxe aktivně zapojí do procesu přípravy a expedice jednotlivých diet v nemocničních a lázeňských zařízeních a splní požadavky uvedené v logbooku.

Last update: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)
Course completion requirements - Czech

Povinný předmět je zakončen zápočtem.

Požadavky k zápočtu:

Splnění docházky doložené potvrzením o absolvování praxe v požadovaném rozsahu 120 hodin + písemná zpráva o průběhu praxe

Formulář o absolvování praxe (logbook) ve stravovacím provozu nemocničního či lázeňského typu si student/ka vyzvedne může vytisknout z Výuky nebo vyzvednout na ústavu hygieny 3. LF UK.

Výběr zdravotnického či lázeňského zařízení musí být před zahájením praxe schválen garantem předmětu.

Last update: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)
Literature - Czech
  •  Kasper H, Burghardt W. Výživa v medicíně a dietetika. Praha: Grada publishing, 2015.
  •  Kohout, P (ed.). Vybrané kapitoly z klinické výživy II. Praha, Forsapi, 2017.
  •  Kolektiv autorů. Zásady správné výrobní a hygienické praxe ve stravovacích službách – část I.. 1. vydání. Praha : Národní informační středisko pro podporu jakosti, 2006.
  •  Kolektiv autorů. Zásady správné výrobní a hygienické praxe ve stravovacích službách – část II., 1. vydání. Praha: Národní informační středisko pro podporu jakosti, 2006.
  •  Vyhláška č. 137/2004 Sb. o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných, ve znění pozdějších předpisů
Last update: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)
Teaching methods - Czech

Odborná praxe v nemocničním nebo lázeňském stravovacím provozu v rozsahu 3 týdnů (120 hodin).

Last update: Kopřivová Herotová Tereza, Mgr., Ph.D. (28.07.2020)
Other recommended courses - Czech

Prerekvizity:

  • Dietologie I
  • Technologie přípravy pokrmů
  • Praxe I-IV
Last update: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)
Registration requirements - Czech

Student musí mít před začátkem Praxe V úspěšně absolvovány tyto předměty:

  • Základy výživy
  • Základy dietologie
  • Technologie přípravy pokrmů
  • Praxe I-IV
Last update: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)
 
Charles University | Information system of Charles University | http://www.cuni.cz/UKEN-329.html