Dostálová, Jana, Kadlec, Pavel. Technologie potravin - Potravinářské zbožíznalství. Ostrava: Key Publishing, 2014, 425 s. ISBN 978-80-7418-208-2.
Kadlec, Pavel, Melzoch, Karel, Voldřich, Michal a kolektiv. Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. Ostrava: KEY Publishing s.r.o, 2012, 588 s. ISBN 978-80-7418-145-0.
Doporučená:
Kohout, Pavel. Potraviny - součást zdravého životního stylu. Olomouc: Solen, 2010, 106 s. ISBN 978-80-87327-39-5.
Last update: Pejšová Hana, Ing., Ph.D. (27.09.2023)
Requirements to the exam - Czech
Potravinářské technologie - závěrečný test, Potravinářské zbožíznalství - ústní zkouška. Oboje se koná v jeden den.
Last update: Pejšová Hana, Ing., Ph.D. (27.09.2023)
Kromě uvedené literatury též Komoditní vyhlášky k zákonu o potravinách a tabákových výrobcích č.110/1997 Sb. ve znění platných předpisů.
Záznamy z přednášek.
Prováděcí vyhlášky k zákonu o potravinách a tabákových výrobcích č. 110/1997 Sb. (Pouze základní definice a třídění na druhy a skupiny).