Dietary databases and Information Systems - B02725 (Child and Adult Nutrition)
|
|
|
||
Cílem předmětu je seznámit studenty s metodami klinické informatiky se zvláštním důrazem na problematiku
nutriční, tedy s databázovými a informačními systémy, vědeckými informacemi, problematikou modelování,
analitou signálu a obrazu, biometrií, počítačovým řízením přístrojů a počítačovou podporou rozhodování.
Last update: Kolářová Jana (17.02.2022)
|
|
||
Povinná:
Last update: Kolářová Jana (17.02.2022)
|
|
||
1. Úvod, FAO, WHO, FDA, NIH, USDA, EFSA, SPZI 2. Nová definice živin dle EU 1169/2011 3. Nutriční označení balených potravin 4. Výživová doporučení - historie vývoje 5. L. Pauling. A. Szentgyörgyi - askorbát kritéria pro stanovení Ref. Hodnot 6. PUBMED 7. USDA SR 28 - databáze 8. NUTRIDATABAZE.cz, Slovenská databáze výživového zloženia potravín 9. foodcomp.dk, Sauci-Fachmann-Kraut databáse, BLS 10. Mateřské mléko/Kravské mléko - nutriční rozdíly 11. Zachování živin při skladování a kulinářské úpravě - dostupné údaje 12. Emil Ginter - Finská skúšenosť, Záhada žitného ostrova 13. FOODNET - Informační systém PK ČR 14. Dietní a nutriční systém pro FNM Last update: Kolářová Jana (17.02.2022)
|