|
|
|
||
Last update: Bc. Kateřina Maternová (04.05.2022)
|
|
||
Last update: Bc. Kateřina Maternová (04.05.2022)
75% účast na přednáškách, 100% účast na cvičení (omluvy dle individuální domluvy s vyučujícím), příprava skupinové prezentace na dané téma a její prezentování v rámci cvičení, skupinová příprava návrhu etikety potravinářského výrobku a jeho prezentace, hodnocení návrhů etiket vypracovaných ostatními spolužáky, napsání zápočtového testu nad 75% |
|
||
Last update: Bc. Kateřina Maternová (04.05.2022)
Témata přednášek: 1. Úvod, základní pojmy 2. Současné potravinářské trendy 3. Evoluce lidské stravy 4. Mléko a mléčné výrobky 5. Jedlé tuky a oleje 6. Pekařské a cukrářské výrobky 7. Ovoce a zelenina 8. Přírodní antioxidanty 9. Maso a masné výrobky 10. Sladidla, med, cukrovinky, čokoláda, kakao 11. Nealkoholické nápoje 12. Alkoholické nápoje 13. Výroba piva 14. Potravinářská aditiva 15. Doplňky stravy Cvičení: • Úvod, podmínky zápočtu, zdroje informací ve výživě a v potravinářství • Ryby, vejce a výrobky z nich • Čaj, káva, kávoviny, zmrazené potraviny • Brambory, mlýnské produkty z obilovin, těstoviny • Škrob a výrobky ze škrobu, luštěniny a olejnatá semena • Koření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla, studené omáčky, dresinky a hořčice • Suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich • Kvasný ocet a droždí • Mlýnské obilné výrobky, těstoviny, cukrářské výrobky a těsta • Požadavky na některé zmrazené potraviny • Klasifikace jatečně upravených těl jatečných zvířat • Prezentace samostatných prací a etiket |
|
||
Last update: Bc. Kateřina Maternová (04.05.2022)
75% účast na přednáškách, 100% účast na cvičení (omluvy dle individuální domluvy s vyučujícím), příprava skupinové prezentace na dané téma a její prezentování v rámci cvičení, skupinová příprava návrhu etikety potravinářského výrobku a jeho prezentace, hodnocení návrhů etiket vypracovaných ostatními spolužáky, napsání zápočtového testu nad 75% |