|
|
|
||
Last update: Jana Kolářová (15.03.2023)
|
|
||
Last update: Jana Kolářová (15.03.2023)
Základní principy a formy alternativní výživy. Společné prvky různých alternativních forem výživy. Typy vegetariánských forem výživy a jejich složení. Veganství. Základní principy stravování dle ájurvédy. Další formy alternativní výživy: Makrobiotika, raw strava, dělená strava, strava dle krevních skupin, paleodieta atd. Možná rizika nutričních deficiencí jednotlivých mikro - i makronutrientů. Možné psychologicko-nutriční souvislosti. Základní principy komunikace se zastánci alternativní výživy. Kritické myšlení v dané problematice. Možná pozitiva a úskalí jednotlivých forem a míry restrikce u alternativní výživy. |
|
||
Last update: Jana Kolářová (15.03.2023)
Povinná:
|
|
||
Last update: Mgr. Aneta Hásková (24.09.2023)
Zápočet: Aktivní účast na teoretické přednášce– 1,5 hodiny. + Příprava samostatné práce a následná prezentace na odborné úrovni na vybraný alternativní směr výživy, nebo zpracovaná kazuistika Prezentace na odborné úrovni: - Představení výživového směru - Nejméně 2-3 studie na vybrané téma, ideálně nejvyšší úrovně studií - Pomyslná pro/pomyslná proti nebo – kazuistika pacienta či příbuzného 1-3 denní jídelníček (zhodnocený), návrh změny (je-li třeba) Zkouška: Absolvování závěrečného testu |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|