Last update: Mgr. Pavla Přívozníková, Ph.D. (30.01.2024)
Italian Foundation Course IV is primarily intended for students who have completed the course Italian Foundation Course III in the winter semester. Students who have not completed the course and are still interested in the course in the summer semester can contact the teacher by email. Enrollment is possible until the capacity of the course is full.
Last update: Mgr. Pavla Přívozníková, Ph.D. (30.01.2024)
Kurz Základy italského jazyka IV je primárně určen pro studenty, kteří v zimním semestru absolvovali kurz Základy italského jazyka III. Studenti, kteří kurz neabsolvovali, a přesto mají zájem o kurz v letním semestru, mohou se emailem obrátit na vyučující s žádostí o ověření znalostí jiným způsobem. Zapsání je možné až do naplnění kapacity kurzu.
Aim of the course -
Last update: Mgr. Pavla Přívozníková, Ph.D. (30.01.2024)
The aim of the course Italian for Intermediate Students II is to strengthen the knowledge of Italian at the A2 level and gradually help students to gain confidence in common communication situations, especially oral but also written.
Last update: Mgr. Pavla Přívozníková, Ph.D. (30.01.2024)
Cílem předmětu Italština pro mírně pokročilé II je upevnit znalosti italštiny na úrovni A2 a postupně umožnit studentům nabýt jistoty v běžných komunikačních situacích, především ústních, ale i psaných.
Course completion requirements -
Last update: Mgr. Pavla Přívozníková, Ph.D. (30.01.2024)
Active participation in lessons, timely submission of homework, final oral exam.
Evaluation
0-50 % = F
51-60 % = E
61-70 % = D
71-80 % = C
81-90 % = B
91 % a více = A
A - outstanding performance with only minor errors, B - above the average standard but with some errors, C - generally sound work with a number of notable errors, D - fair but with significant shortcomings, E - performance meets the minimum criteria, F - fail – considerable further work is required
Last update: Mgr. Pavla Přívozníková, Ph.D. (30.01.2024)
Aktivníúčast na lekcích, včasné odevzdání domácí samostatné práce, závěrečná ústní zkouška.
Hodnocení:
0-50 % = F
51-60 % = E
61-70 % = D
71-80 % = C
81-90 % = B
91 % a více = A
A - outstanding performance with only minor errors, B - above the average standard but with some errors, C - generally sound work with a number of notable errors, D - fair but with significant shortcomings, E - performance meets the minimum criteria, F - fail – considerable further work is required
Literature -
Last update: Mgr. Pavla Přívozníková, Ph.D. (30.01.2024)
Teaching will take place according to the textbook Italština pro samouky a věčné začátečníky https://www.albatrosmedia.cz/tituly/63810846/italstina-pro-samouky-a-vecne-zacatecniky/; this semester from the lesson 18 to the lesson 23.
Owning a textbook is not a condition of participation in the course.
Last update: Mgr. Pavla Přívozníková, Ph.D. (30.01.2024)
Stejně jako v předmětu Italština pro mírně pokročilé I bude výuka probíhat podle učebnice Italština pro samouky a věčné začátečníky https://www.albatrosmedia.cz/tituly/63810846/italstina-pro-samouky-a-vecne-zacatecniky/ V tomto semestru se zaměříme na lekce 18 - 23.
Vlastnictví učebnice není podmínkou účasti v kurzu.
Teaching methods -
Last update: Mgr. Pavla Přívozníková, Ph.D. (30.01.2024)
In addition to the textbook, we will also use authentic online resources, interactive exercises, videos.
Last update: Mgr. Pavla Přívozníková, Ph.D. (30.01.2024)
Kromě učebnice budeme používat také autentické online zdroje, interaktivní cvičení, videa.
Syllabus -
Last update: Mgr. Pavla Přívozníková, Ph.D. (30.01.2024)
The program corresponds to lessons 18-23 of the textbook.
1) In albergo (booking a hotel, agritourism, conditional method)
2) Le spese e lo shopping (shopping, imperative)
3) In un ristorante (visiting an Italian establishment, gradation of adjectives and divisible article)
4) In cucina (cooking, relative pronouns)
5) Evviva la burocrazia (actions at the office, infinitive links)