The goal of dissection is to learn the topographical relations of organs of the head, neck, thorax, abdomen and
pelvis and to repeat the topography of limbs. During the course the students take turns in dissecting the above-
mentioned regions.
Last update: DSVOBOD (10.08.2011)
Předmětem pitvy je preparace všech anatomických struktur hlavy, krku, hrudníku, zad, břicha a pánve s cílem poznat jejich stavbu a topografické vztahy. Postup preparace se řídí návodem zpracovaným vedoucími jednotlivých kursů a je v průběhu pitevních cvičení náplní každodenních úvodních přednášek.
Literature - Czech
Last update: Jana Kolářová (07.02.2020)
Povinná:
Grim, Miloš. Atlas anatomie člověka I. - Atlas of Human Anatomy I. Končetiny, stěna trupu - Limbs, Body Wall. Praha: Grada, 2014, s. ISBN 978-80-247-9538-6.
Seichert, Václav. Topografická pitva. Praha: ISV, 1999, 235 s. ISBN 80-85866-43-9.
Grim, Miloš, Druga, Rastislav. Základy anatomie - 5. anatomie krajin těla. Praha: Galén, 2019, 126 s. ISBN 978-80-7492-401-9.
Teaching methods - Czech
Last update: DSVOBOD (10.08.2011)
Úvodní přednášky, praktická výuka v pitevně zahrnuje samostatnou preparaci a studium zhotovených preparátů.
Entry requirements - Czech
Last update: DSVOBOD (10.08.2011)
Teoretická znalost orgánových systémů, cévního a periferního nervového systému.
Requirements to the exam - Czech
Last update: DSVOBOD (10.08.2011)
Podmínkou udělení zápočtu z Anatomické pitvy 2 je plná aktivní účast v pitevních cvičeních a úspěšné absolvování závěrečného testu (ústní zkoušení - identifikace a znalost vypitvaných útvarů).