|
|
Files | Comments | Added by | |
Studijní podpora AV.pdf | Studijní podpora pro kombinovanou formu studia předmětu Alternativní výživa. | Mgr. Aneta Hásková |
|
||
Last update: Jana Kolářová (05.05.2022)
|
|
||
Last update: Jana Kolářová (05.05.2022)
Základní principy a formy alternativní výživy. Společné prvky různých alternativních forem výživy. Typy vegetariánských forem výživy a jejich složení. Veganství. Základní principy stravování dle ájurvédy.
Další formy alternativní výživy: Makrobiotika, raw strava, dělená strava, strava dle krevních skupin, paleodieta atd.
Možná rizika nutričních deficiencí jednotlivých mikro - i makronutrientů. Možné psychologicko-nutriční souvislosti.
Základní principy komunikace se zastánci alternativní výživy. Kritické myšlení v dané problematice. Možná pozitiva a úskalí jednotlivých forem a míry restrikce u alternativní výživy. |
|
||
Last update: Jana Kolářová (05.05.2022)
Povinná:
|
|
||
Last update: STDOWNER (21.09.2020)
MS Teams: Alternativní výživa 20/21 B02783 |
|
||
Last update: Jana Kolářová (05.05.2022)
Přednáška, cvičení, samostatná práce |
|
||
Last update: Mgr. Aneta Hásková (15.10.2023)
Účast na výuce ve stanovený termín 25. 11. 2023 Pro jedince co se účastní výuky: Příprava samostatné práce (na vybrané téma) (2-3 A4) - Představení výživového směru - pomyslná pro/pomyslná proti - Min. 3 denní jídelníček v daném výživovém směru (zhodnocený), návrh změny (je-li třeba), kazuistika + - Nejméně 2-3 studie na vybrané téma, ideálně nejvyšší úrovně studií Pro jedince co se NEúčastní výuky: 1) Příprava samostatné práce (na vybrané volitelné téma alternativního stravován/směru) (délka 3-4 A4) -Představení výživového směru - Pomyslná pro/pomyslná proti - Min. 10 denní jídelníček v daném výživovém směru (zhodnocený), návrh změny (je-li třeba), kazuistika pokud je k dispozici - Nejméně 5 studií na vybrané téma, ideálně nejvyšší úrovně studií + Powerpointová prezentace – min. 17 slidů - na stejné téma 2) Přehledový článek na téma - Alternativní stravování/výživa - hlavní důvody, nejčastější typy alternativního stravování, rozdělení, možná úskalí/pozitiva apod. Délka minimálně 3 A4 (Úvod, Hlavní text, Výsledky, Závěr, Diskuze, Použitá literatura) |