SubjectsSubjects(version: 970)
Course, academic year 2024/2025
   Login via CAS
Practice VI. (Dietetics) - CNT051P3
Title: Praxe VI (dietologická)
Guaranteed by: Department of Hygiene 3FM CU (12-HYG)
Faculty: Third Faculty of Medicine
Actual: from 2022
Semester: winter
Points: 4
E-Credits: 4
Examination process: winter s.:
Hours per week, examination: winter s.:0/80, C [HS]
Capacity: unknown / unknown (unknown)
Min. number of students: unlimited
4EU+: no
Virtual mobility / capacity: no
Key competences:  
State of the course: taught
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Level:  
Guarantor: Mgr. Daniela Hrnčířová, Ph.D.
Examination dates   Schedule   
Annotation - Czech
Dvoutýdenní odborná praxe na klinických odděleních zdravotnických zařízení. Student během praxe aplikuje získané teoretické znalosti do praxe pod odborným vedením nutričních terapeutů. Odborná praxe je realizována na klinické bázi, převážně u lůžka pacienta. Na tuto praxi navazuje Praxe VII.
Last update: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (03.11.2021)
Aim of the course - Czech

Cílem předmětu je osvojení získaných teoretických znalostí v praxi.

Last update: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)
Course completion requirements - Czech

Povinný předmět je zakončen zápočtem. Zápočet bude udělen pro odevzdání:

1. logbooku (potvrzení o absolvování praxe) v požadovaném rozsahu 80 hodin (2 týdny). 

2. souhrnu z praxe (písemná zpráva o průběhu praxe v délce jedné normostrany A4, MS Word; zaslat emailem garantovi předmětu nebo odevzdat vytištěný s logbookem).

Výběr zdravotnického zařízení musí být před zahájením praxe schválen garantem předmětu.

Logbook je k dispozici v aplikaci Výuka nebo u garanta předmětu.

Last update: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (25.09.2023)
Literature - Czech

1) Kasper H, Burghardt W. Výživa v medicíně a dietetika. Praha: Grada publishing, 2015. ISBN 9788024745336.
2) Kohout, P (ed.). Vybrané kapitoly z klinické výživy II. Praha, Forsapi, 2017. ISBN: 9788087250327
3) Kohout P, Rušavý Z, Šerclová Z. Vybrané kapitoly z klinické výživy I. Praha Forsapi, 2010. ISBN: 9788087250082
4) Kohout, P, Kotrlíková, E. Základy klinické výživy. Praha: Forsapi, 2009. ISBN 978-80-87250-05-1.
5) Vyhláška č. 137/2004 Sb. o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných, ve znění pozdějších předpisů.

Last update: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (03.11.2021)
Teaching methods - Czech

Odborná praxe na klinických odděleních zdravotnických zařízení.

Last update: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)
Entry requirements - Czech

Prerekvizity: Dietologie I, Praxe I, II, V.

 

Last update: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)
 
Charles University | Information system of Charles University | http://www.cuni.cz/UKEN-329.html