Theoretical and practical approach to plat-based diet - CCOCB0068
|
|
Examination dates Schedule
|
||
Cílem kurzu je představit aktuální výzkum v oboru rostlinné stravy a praktické základy racionální rostlinné stravy, včetně nových typů potravin dostupných na českém trhu. Důraz je kladen na evidence-based přístup k informacím a důležitost respektující komunikace s pacientem. Kurz není primárně určen pro vegetariány nebo vegany ani neslouží k propagaci alternativního přístupu k výživě, ale má za cíl dodat podklady pro práci nutričních terapeutů, kteří se s alternativní výživou mohou setkat ve své praxi.
Pro zvládnutí kurzu nejsou třeba žádné předchozí znalosti rostlinné stravy. Veškeré materiály doporučené k dalšímu čtení budou dodány v průběhu kurzu.
Kontakt na vyučující: eliska.selingerova@lf3.cuni.cz
Podpořeno projektem „Zvýšení kvality vzdělávání na UK a jeho relevance pro potřeby trhu práce“ reg.č. CZ.02.2.69/0.0/0.0/16_015/0002362 Last update: Maternová Kateřina, Bc. (14.05.2020)
|
|
||
Předmět je zakončen zápočtem. Podmínky pro udělení zápočtu: více než 80% prezence nebo dle individuální dohody. Last update: Maternová Kateřina, Bc. (14.05.2020)
|
|
||
Přednášky/semináře Last update: Maternová Kateřina, Bc. (14.05.2020)
|
|
||
1. Úvodní hodina, definice různých druhů vegetariánství 2. Proteiny, tuky ve stravě vegetariánů 3. Minerální látky ve stravě vegetariánů 4. Vitaminy ve stravě vegetariánů 5. Specifické populace: děti 6. Specifické populace: těhotné a kojící ženy 7. Rostlinná strava v prevenci onemocnění Last update: Maternová Kateřina, Bc. (14.05.2020)
|