STATE HEALTH SUPERVISION IN CATERING HYGIENE AND COMMONLY USED OBJECTS - CCOC8927
Title: |
Státní zdravotní dozor v hygieně výživy a předmětech běžného užívání |
Guaranteed by: |
Department of Hygiene 3FM CU (12-HYG) |
Faculty: |
Third Faculty of Medicine |
Actual: |
from 2010 |
Semester: |
summer |
Points: |
1 |
E-Credits: |
1 |
Examination process: |
summer s.: |
Hours per week, examination: |
summer s.:0/15, C [HS] |
Extent per academic year: |
15 [hours] |
Capacity: |
unknown / unknown (unknown) |
Min. number of students: |
unlimited |
4EU+: |
no |
Virtual mobility / capacity: |
no |
Key competences: |
|
State of the course: |
not taught |
Language: |
Czech |
Teaching methods: |
full-time |
Level: |
|
Note: |
course can be enrolled in outside the study plan |
|
|
Annotation -
| |
|
System of state healthcare supervision in catering hygiene
Last update: CERVENZDE (31.10.2008)
Systém státního zdravotního dozoru v hygieně výživy
Last update: CERVENZDE (31.10.2008)
|
Aim of the course -
| |
|
The aim of the course is to acquaint students with the European and national food legislation
Last update: CERVENZDE (31.10.2008)
Cílem kurzu je seznámit studenty se evropskou a národní potravinářskou legislativou
Last update: CERVENZDE (31.10.2008)
|
Teaching methods -
| |
|
seminars, self-study
Last update: CERVENZDE (31.10.2008)
semináře , samostatné studium
Last update: CERVENZDE (31.10.2008)
|
Requirements to the exam -
| |
|
100% attendance
Last update: CERVENZDE (31.10.2008)
Účast 100%
Last update: CERVENZDE (31.10.2008)
|
Syllabus -
| |
|
- System of state healthcare supervision in catering hygiene and commonly used objects, quick warning systems - 2 hrs.
- Basis of European and national food legislation and commonly used objects legislation ? 4 hrs.
- Basis of food microbiology ? sampling and laboratory examination of samples -4 hrs.
- Legislative instruments in prevention of alimentary diseases, internal control systems of observers, HACCP ? 3 hrs.
- Food for personal sustenance, new types of food, GMO foodstuffs ? 2 hrs.
Last update: CERVENZDE (31.10.2008)
- Systém státního zdravotního dozoru v hygieně výživy a PBU, systémy rychlého varování - 2 hod.
- Základy evropské a národní potravinářské legislativy a legislativy PBU ? 4hod.
- Základy mikrobiologie potravin ? odběry a laboratorní vyšetření vzorků ? 4 hod.
- Legislativní nástroje v prevenci alimentárních onemocnění, vnitřní kontrolní systémy provozovatelů, HACCP ? 3 hod.
- Potraviny pro zvláštní výživu, potraviny nového typu, potraviny z GMO ? 2 hod
Last update: CERVENZDE (31.10.2008)
|