Practice in dietary cooking and their application 2 - B01729 (Nutriční terapeut)
Title: Praxe v dietním vaření a jeho aplikaci 2
Guaranteed by: 3rd Department of Medicine – Department of Endocrinology and Metabolism First Faculty of Medicine Charles University and General University Hospital in Prague (11-00530)
Faculty: First Faculty of Medicine
Actual: from 2013
Semester: summer
Points: 2
E-Credits: 2
Examination process: summer s.:
Hours per week, examination: summer s.:0/50, C [HS]
Extent per academic year: 50 [hours]
Capacity: unlimited
Min. number of students: unlimited
4EU+: no
Virtual mobility / capacity: no
State of the course: not taught
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Explanation: Bc. Iva Dvořáková
Guarantor: Mgr. Lenka Vysoká
Attributes: Nutriční terapeut
Pre-requisite : B01694
Opinion survey results   Examination dates   Schedule   Noticeboard   
Annotation - Czech
Vyučovací předmět - obecné a dietní vaření a jeho aplikace má praktický charakter. V úvodu výukového bloku je specifikován problém, včetně jeho zařazení ve vazbě na vybrané poznatky o stravování, použití poživatin pro přípravu pokrmů a jejich zařazení do dietní stravy. Studenti dále sestaví vhodnou sestavu potravin a zvolí optimální technologické zpracování. Následně připraví zvolené řešení do finální podoby pokrmů. Nezbytnou součástí výuky je respektování ochrany zdraví všech účastníků stravování, dodržování zásad osobní hygieny, ochrany a bezpečnosti při práci a zásad požární ochrany studentů.
Last update: PAV02562 (27.04.2010)
Aim of the course - Czech

Cíl předmětu

Získat informace o zásadách ochrany a bezpečnosti při práci, zásad požární ochrany, striktní dodržování zásad hygienických předpisů. Získat poznatky o zdravé výživě, používání potravin pro přípravu pokrmů, základní postupy přípravy pokrmů, zásady estetické úpravy jídel.

Last update: NOV11127 (26.04.2010)
Literature - Czech

Povinná literatura:

Kolektiv autorů. Systém kritických bodů v obchodě (HACCP), 2004. ISBN: 80-903401-2-1

KŘIVÁNEK, M. Česko-anglicko- německý průvodce gastronomií. Vydavatel: RATIO, 2004. ISBN: 80-7335-036-X

Rumíšková, M. Základy výživy. Brno 2002

RUNŠTUK, R. Receptury teplých pokrmů. vydavatel: Radek Runštuk - R plus, 2004

RUNŠTUK, J. a kol. Receptury studených pokrmů. Vydavatel: Radek Runštuk - R plus.2008. ISBN: 978-80-902492-9-5

Doporučená literatura:

VOLDŘICH, M., JECHOVÁ, M.Bezpečnost pokrmů v gastronomii. Praha: LEDA, 2004. ISBN: 80-903401-0-5

Last update: NOV11127 (11.03.2011)
Requirements to the exam - Czech

Zápočet je udělěn za 100% docházku a je podmíněn solidnámi vědomostmi.

Last update: PAV02562 (27.04.2010)