|
|
|
||
Last update: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (20.06.2022)
|
|
||
Last update: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (20.06.2022)
|
|
||
Last update: PhDr. Jaroslava Hanušová, Ph.D. (09.08.2022)
Předmět má 2 kredity dle ECTS, celková časová zátěž studenta odpovídá 58 hodinám. Doba očekávané přípravy na 1 hodinu semináře 20 minut, samostudium literatury (za celý semestr) 6 hodin, práce se studijními materiály (za celý semestr) 7 hodin, plnění průběžných úkolů (za celý semestr) 12 hodin. Tvorba seminární práce 8 hodin. Příprava na zápočet 9 hodin. |
|
||
Last update: PhDr. Jaroslava Hanušová, Ph.D. (15.09.2019)
ERBEN, K. (2016). Jak pomoci tělu, aby se vyléčilo samo: homocystein, klíč ke zdraví. Praha: BVD. FRAŇKOVÁ, S., PAŘÍZKOVÁ, J. & MALICHOVÁ, E. (2014). Jídlo v životě dítěte a adolescenta. Teorie, výzkum, praxe. Praha: Karolinum. HRONEK, M. & BAREŠOVÁ, H. (2012). Strava těhotných a kojících. Praha: Forsapi. KOHOUT, P., RUŠAVÝ, Z. & ŠERCLOVÁ, Z. (2016). Vybrané kapitoly z klinické výživy. Praha: Forsapi. MÜLLEROVÁ, D. (2003). Zdravá výživa a prevence civilizačních nemocí ve schématech. 1. vyd. Praha: Triton. SHARMA, S. (2018). Klinická výživa a dietologie: v kostce. Praha: Grada Publishing. TAUBES, G. (2018). Doba jedová 9- Cukr. Praha: Stanislav Juhaňák – Triton. ZLATOHLÁVEK, L. (2016). Klinická dietologie a výživa. Praha: Current Media. |
|
||
Last update: PhDr. Jaroslava Hanušová, Ph.D. (09.08.2022)
Požadavky k udělení zápočtu z předmětu Aplikovaná dietetika. Zápočet se skládá ze dvou částí, a to z: - vypracování všech úkolů zadaných k danému předmětu v Moodle a jejich odevzdání v předem daném termínu (nutné získat minimálně 60 b. z každého průběžného úkolu) a - úspěšného absolvování písemného testu (nutné dosáhnout min. 75 % z bodového hodnocení) - otevřené i uzavřené otázky. Pokud nebudou všechny zadané úkoly odevzdány v Moodle v uvedeném termínu nebo student z každého průběžného úkolu nezíská min. 60 b., nebude připuštěn k závěrečnému testu a nesplní tak všechny požadavky k zápočtu. Pokud tedy student bude chtít i nadále předmět úspěšně absolvovat, bude si ho muset opakovaně zapsat v dalším roce!! Ze závažných důvodů si student může před daným termínem odevzdání úkolu do Moodle písemně (e-mailem) požádat o posunutí termínu odevzdání na jiný, předem určený, termín. Student má na úspěšné absolvování písemného závěrečného testu celkem tři pokusy (jeden řádný a dva opravné). |
|
||
Last update: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (20.06.2022)
Overview of teaching topics: 1. Repetition of knowledge in the fields of nutrition, somatology, food preparation technology and food commodities. 2. The necessary information to build the right eating and exercise regime of the person who wants or needs to change their diet. 3. Specific maintenance requirements for individual population groups. 4. Shaping nutrition habits in children and adolescents, preventing eating disorders as part of health education. 5. Diseases resulting from improper nutrition. 6. A disease requiring a change in diet. Medical nutrition. 7. The policy of drawing up a menu. 8. Problems of alternative meals in the school environment. 9. Type I and Type II diabetes - nutritional specificities, hypoglycemia, hyperglycemia and first aid for these conditions. 10. Allergens in food. |
|
||
Last update: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (20.06.2022)
Requirements for granting credit from the subject Applied Dietetics. The examination consists of two parts, namely: - making all tasks assigned to the subject at Moodle and submitting them on a predetermined date (a minimum of 60b. of each ongoing task must be obtained) and - successful passing of the written test (required to reach min. 75% of the scores) - both open and closed questions. The student has a total of three attempts (one regular and two corrective) to pass the written final test. |