Thesis (Selection of subject)Thesis (Selection of subject)(version: 368)
Thesis details
   Login via CAS
OPTICKÉ IZOMERY V POTRAVINÁCH
Thesis title in Czech: OPTICKÉ IZOMERY V POTRAVINÁCH
Thesis title in English: OPTICAL ISOMERS IN FOOD
Academic year of topic announcement: 2005/2006
Thesis type: Bachelor's thesis
Thesis language: čeština
Department: Department of Physical and Macromolecular Chemistry (31-260)
Supervisor: prof. RNDr. Eva Tesařová, CSc.
Author: hidden - assigned and confirmed by the Study Dept.
Date of registration: 13.06.2006
Date of assignment: 13.06.2006
Date of electronic submission:21.06.2006
Date of proceeded defence: 21.06.2006
Opponents: doc. RNDr. Dr. Radomír Čabala
 
 
 
Preliminary scope of work
Rozdílné interakce optických izomérů (enantiomérů) v potravinách mají za následek jejich odlišné vůně a chutě. Kromě toho jsou zajímavými indikátory stáří a způsobu skladování potravinářských produktů. Sleduje-li se proces racemizace během určitého časového období, lze z poměru jednotlivých optických izomérů ve vzorku získat informace nejen o stáří potraviny, ale i o změnách nutričních hodnot. Tato řešeršní práce má ukázat konkrétní možnosti využití sledování enantiomerů v potravinářských výrobcích.
 
Charles University | Information system of Charles University | http://www.cuni.cz/UKEN-329.html