Thesis (Selection of subject)Thesis (Selection of subject)(version: 385)
Thesis details
   Login via CAS
Vliv nevodných rozpouštědel a iontů na stabilitu bílkovin
Thesis title in Czech: Vliv nevodných rozpouštědel a iontů na stabilitu bílkovin
Thesis title in English: Influence of non-aqueous solvents on protein stability
Academic year of topic announcement: 2006/2007
Thesis type: Bachelor's thesis
Thesis language: čeština
Department: Department of Biochemistry (31-250)
Supervisor: prof. RNDr. Jiří Hudeček, CSc.
Author: hidden - assigned by the advisor, waiting for guarantor's approval
Date of registration: 04.01.2007
Date of assignment: 04.01.2007
Date of electronic submission:19.06.2007
Date of proceeded defence: 19.06.2007
Opponents: RNDr. Jana Mizerovská, Ph.D.
 
 
 
Guidelines
S využitím spektrofotometrických přístrojů (především "diode-array" spektrofotometru HP) zkoumat vliv nevodných rozpouštědel a iontové síly na tepelnou denaturaci proteinů
References
Hudeček-Anzenbacher Diferenční a derivační spektrofotometrie. Využití ke studiu proteinů.
Demchenko UV Spectroscopy of Proteins.
Hudeček-Kalous Fyzikálně chemická podmíněnost struktury bílkovin
Preliminary scope of work
Denaturace proteinů se projevuje změnami v oblasti absorpce UV záření aromatickými postranními řetězci AMK. Úkolem BP je studovat tyto změny metodami derivační/diferenční spektroskopie v UV.
 
Charles University | Information system of Charles University | http://www.cuni.cz/UKEN-329.html