![]() | Ve čtvrtek dne 4. září 2025 v době od 20:00 do 22:00 dojde k odstávce webového prostředí a databáze systému WhoIs. Odstávka systému WhoIs se dotkne též systému IS Studium. Kromě omezení funkcionality související s napojením na WhoIs nebude ve většině případů možné odevzdávání závěrečných prací. Omlouváme se za komplikace a děkujeme všem, kterých se odstávka jakkoliv dotkne, za pochopení. |
Bakteriocíny produkované gramnegatívnymi baktériami so zameraním na mikrocíny - ich mechanizmus účinku
Thesis title in thesis language (Slovak): | Bakteriocíny produkované gramnegatívnymi baktériami so zameraním na mikrocíny - ich mechanizmus účinku |
---|---|
Thesis title in Czech: | Bakteriociny produkované gramnegativními bakteriemi se zaměřením na mikrociny - jejich mechanismus účinku |
Thesis title in English: | Bacteriocins produced by gram-negative bacteria with a focus on microcins - their mechanism of action. |
Key words: | bakteriocíny, mikrocíny, antimikróbne peptidy, posttranslačná modifikácia, Enterobacteriaceae |
English key words: | bacteriocins, microcins, antimicrobial peptides, posttranslational modification, Enterobacteriaceae |
Academic year of topic announcement: | 2023/2024 |
Thesis type: | Bachelor's thesis |
Thesis language: | slovenština |
Department: | Department of Genetics and Microbiology (31-140) |
Supervisor: | RNDr. Tereza Čaban, Ph.D. |
Author: | hidden![]() |
Date of registration: | 25.08.2023 |
Date of assignment: | 27.11.2023 |
Confirmed by Study dept. on: | 25.01.2024 |
Date of electronic submission: | 29.04.2024 |
Date of proceeded defence: | 03.06.2024 |
Opponents: | Mgr. Michaela Burešová |
Preliminary scope of work |
Tato práce si klade za cíl popsat méně známou skupinu bakteriocinů, které jsou produkované gramnegativními bakteriemi. První část práce se bude zabývat rozdělením bakteriocinů do jednotlivých skupin. Druhá část se zaměří na mikrociny, velmi variabliní skupinu ribozomálně produkovaných post-translačně modifikovaných antimikrobiálních peptidů a jejich mechanismy účinku. |