![]() | On Thursday, September 4, 2025, from 8:00 PM to 10:00 PM, there will be an outage of WhoIs system. This will limit work in IS studium. For example, you will not be able to submit thesis. Subscription to courses should remain unaffected by the outage. We apologize for any inconveniece and we thank you for understanding. |
Psychofyziologické koreláty vyvolané vizuálními potravinovými stimuly během hladu a sytosti
Thesis title in Czech: | Psychofyziologické koreláty vyvolané vizuálními potravinovými stimuly během hladu a sytosti |
---|---|
Thesis title in English: | Psychophysiological correlates induced by visual food stimuli during hunger and satiety |
Key words: | elektrodermální aktivita, eye-tracking, psychofyziologické koreláty, řízení příjmu potravy, slinné markery, testy pozornosti, vizuální potravinové stimuly |
English key words: | attention tests, electrodermal activity, eye-tracking, food intake control, obesity, psychophysiological correlates, salivary markers, visual food stimuli |
Academic year of topic announcement: | 2020/2021 |
Thesis type: | diploma thesis |
Thesis language: | čeština |
Department: | Department of Physiology (31-152) |
Supervisor: | Mgr. Petr Telenský, Ph.D. |
Author: | hidden![]() |
Date of registration: | 15.11.2020 |
Date of assignment: | 15.11.2020 |
Date of electronic submission: | 11.08.2022 |
Date of proceeded defence: | 08.09.2022 |
Opponents: | RNDr. Eva Landová, Ph.D. |
Preliminary scope of work |
Tato studie se zaměřuje na změny vizuální pozornosti a vybrané psychofyziologické koreláty (elektrodermální odpověď, slinné biomarkery alfa-amylázu a kortizol) v odpovědi na vizuální potravinové podněty. Měření bude probíhat na zdravých subjektech, kterým budou stimuly prezentovány během stavu hladu a sytosti. |
Preliminary scope of work in English |
This study focuses on changes in visual attention and selected psychophysiological correlates (electrodermal response, salivary biomarkers alpha-amylase and cortisol) in response to visual food stimuli. The measurement will take place on healthy subjects, to whom the stimuli will be presented during the state of hunger and satiety. |