Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 385)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Zlaté potraviny - důvod vzniku, konstrukce a využití
Název práce v češtině: Zlaté potraviny - důvod vzniku, konstrukce a využití
Název v anglickém jazyce: "Golden’ crops"- reason for their origin, construction, as well as use
Klíčová slova: zlaté potraviny, GMO, vitaminy
Klíčová slova anglicky: golden crops, GMO, vitamins
Akademický rok vypsání: 2020/2021
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Katedra genetiky a mikrobiologie (31-140)
Vedoucí / školitel: RNDr. Olga Rothová, Ph.D.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem, čeká na schválení garantem
Datum přihlášení: 27.10.2020
Datum zadání: 14.11.2020
Datum odevzdání elektronické podoby:10.08.2022
Datum proběhlé obhajoby: 14.09.2022
Oponenti: RNDr. Hana Marková, Ph.D.
 
 
 
Předběžná náplň práce
Práce zadána pro studenta učitelského studia. Cílem práce je shrnout nejdůležitější poznatky z tvorby tzv. zlatých plodin, čili GMO obohacených plodin o syntézu provitamínů a vitamínů. Konstrukce takovýchto plodin, jejich využití a zmínit i otázky bojkotu GMO a diskuzi těchto problémů ve školní výuce.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK